Românii care merg în Ungaria vor fi testați obligatoriu la intrarea în țară. Care sunt excepțiile / Condițiile care se aplică la frontiera ungară începând de astăzi

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 15 iulie 2020, 16:54 Actualitate | Esenţial


Ungaria
Foto: Flickr/ Neil
Persoanele care intră în Ungaria din statele incluse de autoritățile ungare în zona galbenă, zonă în care se află și România, sunt testate obligatoriu la punctul de trecere a frontierei. Celor care au simptome nu li se permite intrarea în țară, iar cei care nu prezintă simptome intră obligatoriu în carantină, fie instituționalizată, fie la domiciliu (auto-izolare) în Ungaria (dacă există posibilitatea), fiind luați în evidențele autorităților sanitare ungare. Aceste reglementări sunt în vigoare de miercuri.

Potrivit Ministerului Afacerilor, noile prevederi legislative care reglementează condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei se aplică atât cetăţenilor ungari, cât și cetăţenilor străini (indiferent de cetăţenie, UE, non-UE), iar criteriul de clasificare pentru accesul în Ungaria este statul (zona) din care vine cetăţeanul respectiv. Totodată, conform informațiilor comunicate de autoritățile ungare, noile dispoziții nu se aplică: tranzitului de marfă, posesorilor de pașapoarte oficiale și persoanelor care pot dovedi că în ultimele șase luni au fost diagnosticate cu COVID-19.

Statele de proveniență ale persoanelor care doresc să intre în Ungaria sunt clasificate pe trei categorii:
 • zona verde – fără restricții de intrare
 • zona galbenă – restricții de intrare. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista galbenă. Pe lângă România, zona galbenă mai cuprinde în prezent: Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Federația Rusă, Serbia, Japonia, China și SUA.
 • zona roșie – nu este permisă intrarea. La acest moment, statele incluse în zona roșie sunt: Albania, Bosnia Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, dar și restul statelor din Asia, Africa și America Latină care nu sunt enumerate mai sus în zona galbenă.
Astfel, persoanele care intră pe teritoriul Ungariei din statele incluse de autoritățile ungare în zona galbenă, zonă în care se află și România, sunt testate obligatoriu la punctul de trecere a frontierei. Cetățenilor care prezintă simptome nu li se permite intrarea în țară, iar cei care nu prezintă simptome intră obligatoriu în carantină, fie instituționalizată, fie la domiciliu (auto-izolare) în Ungaria (dacă există posibilitatea), fiind luați în evidențele autorităților sanitare ungare.

Persoanele faţă de care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu (auto-izolare) pot solicita autorităților competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minimum 48 h. În cazul în care primul test este negativ, persoana poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei la domiciliu persoanele care prezintă la punctul de trecere a frontierei două teste moleculare cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuate în ultimele 5 zile înainte de intrarea în Ungaria, dar la o diferență de minimum 48 de ore. Certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

MAE subliniază că cetățenilor români care sosesc din statele aflate în zona roşie nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul ungar.

Condițiile pentru tranzit

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că cetățenii străini care intră în Ungaria în scopul tranzitării teritoriului vor fi supuși unei examinări medicale și li se va permite accesul, în măsura în care persoanele nu prezintă simptome. Totodată, pentru permiterea tranzitului, sunt obligatorii respectarea condițiilor prevăzute de Codul Schengen, prezentarea unui document din care să rezulte scopul deplasării și țara de destinație, precum și asigurarea dreptului de intrare pe teritoriul statului vecin Ungariei care se află pe ruta de tranzit spre țara de destinație.

De asemenea, tranzitul se va desfășura în maximum 24 de ore, pe rutele special desemnate, cu posibilitatea opririi la punctele de odihnă sau alimentare marcate în acest sens.

Punctele de frontieră pentru intrare/ieşire, rutele de tranzit, locurile de odihnă şi intervalele orare de părăsire a teritoriului Ungariei sunt disponibile pe site-ul poliţiei ungare.
De asemenea, există derogări specifice anumitor categorii de persoane. Dintre acestea:
 • cetăţenii anumitor state vecine, inclusiv România, (lucrători transfrontalieri, deţinători de imobile etc.) pot intra pe teritoriul Ungariei pe o rază de 30 de km în zona de frontieră pentru maximum 24 de ore.
 • lucrătorii sezonieri din agricultură provenind din toate statele vecine pot intra în Ungaria la solicitarea angajatorului şi după informarea prealabilă de către angajator a Inspectoratului General al Poliției. Demersurile angajatorului se fac electronic, cu 48 de ore înainte, iar cererea va cuprinde numele și documentul de identitate al angajatului, locul desfăşurării activităţii, locul cazării și durata raportului de muncă. Suplimentar, angajatorii sunt obligati să informeze în scris lucrătorii sezonieri, în limba maternă a acestora, despre condițiile şi data intrării pe teritoriul Ungariei. Trecerea frontierei se realizează doar prin punctele care vor fi stabilite de conducerea poliției ungare în acest scop, în mod organizat, în grupuri. Lucrătorii sezonieri pot intra după efectuarea controlului medical care nu confirmă suspiciunea contactării virusului COVID-19. După intrarea în Ungaria, salariatul sezonier va fi luat în evidenţele de autorităților de sănătate publică şi va intra în carantină la locul de muncă timp de 14 zile. La încetarea raportului de muncă, angajatorul este obligat să anunțe atât punctul de trecere a frontierei, cât și autoritățile de sănătate publică din Ungaria cu 48 de ore înaintea plecării.
 • călătoriile în scop de afaceri – managerii sau angajaţii companiilor înregistrate în Ungaria sau în ţările menţionate în Hotărârea de Guvern 341/2020 pot intra în Ungaria fără restricții, dacă respectivele companii sunt afiliate, iar în accepțiunea legii privind impozitarea între ele există relaţii contractuale. Persoana în cauză trebuie să demonstreze că deplasarea se face în interes de serviciu.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: 0036 13 847 689, al Consulatului General al României la Szeged: 0036 62 424 431 sau al Consulatului General al României la Gyula: 0036 66 464 579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0036 30 535 69 12 sau ale oficiilor consulare: 0036 30 6777 980 – Consulatul General al României la Szeged și 0036 30 6357181 – Consulatul General al României la Gyula.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12484 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 iulie 2020, 18:01)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   pai normal ca toti... (Miercuri, 15 iulie 2020, 20:15)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   ... ca aici nu conteaza nationalitatea, ci de unde vii....

   Da' de ce sa nu fie nițel senzațional?
 • +3 (5 voturi)    
  Politia Ungara - versiunea Engleza (Miercuri, 15 iulie 2020, 18:12)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  http://www.police.hu/en/content/humanitarian-corridor
 • -5 (15 voturi)    
  conducatorii tarii ne-au scos din Europa (Miercuri, 15 iulie 2020, 18:32)

  Mary80 [utilizator]

  practic s-a tras o noua cortina de fier.
  • +10 (16 voturi)    
   PARLAMENTUL ! (Miercuri, 15 iulie 2020, 19:26)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

   PARLAMENTUL țării, sprijinit de masele imbecile, ne-a scos din Europa!
  • +3 (7 voturi)    
   alo mary80 (Miercuri, 15 iulie 2020, 19:41)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

   Ce isi face omul cu mana sa se numeste lucru manual

   Basca cand vine partidul care este in toate si lasa mioritele balaie libere pe tarla desi sunt depistate ca fiind virusate...

   primim ceea ce meritam

   PS
   ne puteam scoate si noi daca testam corespunzator mai ales cand s-a vazut ca cifrele o iau serios si hotarat in sus si cu recomandari staruitoare dresate mioritelor prea balaie si oarecum iresponsabile pentru tratament responsabil

   PPS
   Pentru iresponsabili numai instructiunile detaliate si clar explicate pot sa opereze in mentalul mioritic - in rest finalul se stoe precum ca la nunta a mai cazut o stea...

   PPPS
   pe scurt - este prost, stai acasa si nu incurci lumea!
  • +4 (14 voturi)    
   mai degraba poporul (Miercuri, 15 iulie 2020, 20:18)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

   Daca poporul ar fi unul de calitate, care respecta regulile de distantare nu de frica amenzii, ci pentru ca intelege pericolul, rezultatul ar fi exceptional. Dar cum din pacate la noi juma de tara nu se teme de guturai, iar crasma/clobul/mamaia/valea prahovei sunt mult mai importante decat autoizolarea, iar masca e putata doar de prostime, ca nu e cool sa arati ca ti-e frica de guturai.... atunci poti sa ai ce conducatori vrei, ca inaifara de izolarea in case cu armata pe strazi si amenda de cateva mii de euro, nu ai cum controla multimea.
 • +5 (5 voturi)    
  precizare f importantă (Miercuri, 15 iulie 2020, 19:40)

  hdd [utilizator]

  precizați că
  deși poliția de frontieră română încurajează trecerea pe la toate punctele de frontieră pentru a evită aglomerația, în realitate
  poliția de frontieră ungară NU permite trecerea celor în tranzit spre vest decât pe la Nădlac autostradă.

  Asta pentru că doar acolo se află grăniceri austrieci care pot verifica documentele de tranzit pt Austria și o echipa medicală de testare.

  Nu am văzut știrea asta pe nicăieri și e foarte importantă.

  Deci pe la Vărșand de ex., românii te lasă să treci, dar ungurii nu.

  Vă rog, Hotnews, investigați și confirmați oficial. Scutiți oamenii de drumuri aiurea.
  Realitatea e că toată lumea se înghesuie printr-un singur loc.
  • 0 (2 voturi)    
   Puncte de frontieră funcționale (Miercuri, 15 iulie 2020, 20:55)

   Gabi10 [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   Se poate verifica pe http://www.police.hu/en


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by