Personalul de pază existent la metrou va fi redistribuit în perioada următoare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători, iar Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în toate aceste zone, astfel încât regulile impuse pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, să fie respectate de către persoanele care circulă cu metroul, a anunţat, marţi, Metrorex.

Scandal la metrouFoto: Captura video

"Suplimentar, pe lângă corespondenţele operative cu firmele de pază privind atribuţiile acestora în domeniul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, se desfăşoară întâlniri operative la care participă şi poliţia metrou fiind avute în vedere următoarele acţiuni: personalul de pază existent va fi redistribuit în staţiile cu trafic intens de călători (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor), prin redistribuirea personalului de pază mobil din staţiile cu grad de încărcare mai mic. Activitatea se va desfăşura zilnic în intervalele orare 7:00-10:00 şi 16:00-19:00.

Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor) asigurând echipe cu caracter cvasipermanent în staţiile menţionate pentru respectarea regulilor de acces şi distanţare socială", se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, monitorizarea traficului se va face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici, la nivelul staţiilor, prin IDM şi la nivel centralizat, prin Operatorii de Circulaţie. Situaţiile de supraîncărcare vor fi raportate de urgenţă la Dispecerul Central care va aviza operativ paza şi Poliţia Metrou în scopul ordonării/restricţionării accesului în staţiile cu probleme.

De asemenea, Dispecerul Central dispune efectuarea de apeluri prin instalaţiile de sonorizare către călători pentru a înţelege să poarte masca, să păstreze distanţa şi să-şi limiteze accesul.