Un tribunal turc a condamnat luni doi bărbaţi şi o femeie la închisoare pe viaţă pentru un atentat comis la Istanbul în 2016 care a făcut 12 morţi, a informat agenţia oficială de presă Anadolu, scrie AFP.

TurciaFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Dintre victimele acestui atentat comis împotriva unei maşini de poliţie în centrul oraşului Istanbul, şase erau poliţişti, iar restul civili.

Doi dintre acuzaţi, Eyup Sever şi Murat Bal, au fost găsiţi vinovaţi de "încălcarea Constituţiei" şi "crimă cu premeditare" şi condamnaţi la închisoare pe viaţă, pedeapsă la care se adaugă 893 de ani de detenţie.

Femeia, Gulsah Bahadir, a fost găsită vinovată de "crimă cu premeditare" şi, de asemenea, condamnată la închisoare pe viaţă, plus 893 de ani de detenţie.

Alţi patru suspecţi au fost puşi în libertate sub control judiciar. Atentatul a fost revendicat de Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o grupare disidentă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). PKK, în rebeliune din 1984 contra statului turc, este considerat grupare "teroristă" de Ankara şi aliaţii săi occidentali. (Sursa: Agerpres)