Plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Midia au fost din nou pline de turiști în week-endul care s-a încheiat, numai duminică fiind aproximativ 14.000 turiști cu 1.400 de mașini.

turisti pe plajele salbaticeFoto: Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Potrivit Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, sâmbătă au fost estimați în total pe aceste plaje aproximativ 9.100 turiști cu 860 de mașini. Duminică, numărul turiștilor a fost vizibil mai mare, fiind estimați numai pe plaja Vadu 12.000 de turiști cu 750 de mașini, iar în total, aproximativ 14.000 turiști cu 1.400 de mașini.

În continuare au fost date amenzi persoanelor care au campat ilegal și au parcat mașinile și rulotele pe vegetația existentă în habitatele de interes comunitar. În total, în acest weekend, au fost aplicate 52 de amenzi în valoare totală de 36.000 lei.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării reamintește că zonele costiere naturale Vadu, Corbu și Midia fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000”, incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial.