Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni / Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 13 iulie 2020, 17:08 Actualitate | Esenţial


Vreme de vara
Foto: pixabay.com
Meteorologii anunță o vreme în general caldă pentru următoarele două săptămâni, cu temperaturi care vor atinge 32 de grade. Nu vor lipsi însă variaţiile mari de temperatură de la o zi la alta.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru perioada 13 - 26 iulie. În prima parte a perioadei, vremea va fi caldă, apoi va urma o scădere a temperaturilor, iar în intervalul 16 - 20 iulie va ploua în mare parte a țării.

Banat

Vremea se va încălzi până în 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade Celsius. În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, astfel încât la sfârşitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media temperaturilor se va situa între 30 şi 32 de grade. Media minimelor termice va creşte de la 10 - 12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineaţa de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16 - 17 grade, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 şi 20 iulie.

Crişana

Media maximelor termice va fi în creştere de la 23 de grade Celsius în prima zi, până la 28 - 29 de grade în 16 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creştere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9 - 10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15 - 16 grade în dimineaţa de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va creşte uşor şi treptat şi va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 16 - 20 iulie.

Transilvania

Vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7 - 10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27 - 28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12 - 13 grade. În următoarele două zile se va răci cu până la 2 - 3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creştere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variaţii semnificative şi se va situa în jurul a 13 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere după data de 16 iulie.

Maramureş

La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8 - 9 grade, apoi se va încălzi, astfel că în 16 iulie maximele termice vor fi în medie de 26 - 27 de grade, iar în 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade Celsius. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimţi mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 şi 20 iulie.

Moldova

Media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 22 de grade în prima zi, când va fi răcoare, până la 29 - 30 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 4 - 5 grade, apoi maximele termice vor avea variaţii în general între 26 şi 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va creşte cu până la 4 - 5 grade, apoi nu va mai avea variaţii bruşte. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 şi 20 iulie.

Dobrogea

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 24 şi 29 de grade, iar a minimelor între 15 şi 19 grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 şi 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 şi 20 de grade. Condiţii pentru averse vor fi la începutul intervalului şi trecător după data de 18 iulie.

Muntenia

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade şi va deveni călduroasă. În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade Celsius, apoi maximele termice vor creşte din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va creşte până la 17 grade Celsius în dimineaţa de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificativ. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum şi între 17 şi 20 iulie.

Oltenia

Media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 26 de grade în prima zi, până la 32 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 5 - 6 grade, apoi maximele termice vor avea variaţii în general între 27 şi 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile, în următoarele două va creşte cu până la 3 - 4 grade, apoi nu va mai avea variaţii bruşte. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum şi între 17 şi 19 iulie.

La munte

În prima săptămână a intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa între 12 şi 18 grade, iar a minimelor între 4 şi 9 grade Celsius, iar în cea de-a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 şi 21 de grade, iar minimele între 8 şi 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum şi între 16 şi 21 iulie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2519 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by