Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate în aceste zile, pe o lungime de 12 kilometri, cu ajutorul unei drone. O astfel de măsură va fi luată pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche, iar imaginile vor ajuta, printre altele, la urmărirea operatorilor privind respectarea legislaţiei, a transmis luni Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Vama VecheFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, au fost făcute opt zboruri în zona de plajă uscată din Mamaia şi Năvodari, cu o dronă care face parte din infrastructura de monitorizare pentru realizarea hărţilor planimetrice şi topografice.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a menţionat că se are în vedere şi monitorizarea operatorilor de plaje care trebuie să respecte anumite reguli cu privire la utilizarea suprafeţelor concesionate, potrivit Agerpres.

"Fotografierea aeriană este utilă pentru a elimina eroarea umană, dar în primul rând pentru monitorizarea periodică a unor zone de interes, cât şi pentru susţinerea unor lucrări topografice şi cadastrale pe suprafeţe extinse, astfel că suprafeţele ce pot fi acoperite cu astfel de echipamente sunt de ordinul hectarelor. Se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure printre altele: o suprafaţă de plajă destinată şezlongurilor de 70% şi o zonă de plajă pe nisip de 30% şi să asigure zona de intervenţie, fâşia cu lăţimea de 5 metri de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele ABADL. Astfel, vom avea dovezi în ceea ce priveşte respectarea acestor prevederi şi vom veni în sprijinul tuturor instituţiilor abilitate, vom oferi aceste fotografii şi Corpului de Control al Ministerului Turismului pentru a aplica măsurile şi sancţiunile corespunzătoare", a spus Bola, citat într-un comunicat de presă.