Trei bulgari au fost prinși la punctul de trecere a frontierei Giurgiu cu peste două kilograme de aur, nedeclarat. Cutiile în care se aflau bijuteriile erau ascunse în cabina unui microbuz.

Vama GiurgiuFoto: Politia de Frontiera

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, bijuteriile au fost găsite cu ocazia controlului făcut unui microbuz condus de un cetățean bulgar de 28 de ani. „Cu ocazia controlului efectuat polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat deasupra cabinei șoferului, trei cutii din carton ce conțineau cantitatea totală de 2.260,33 grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur”, se arată în comunicat. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că bijuteriile aparțineau pasagerilor microbuzului, trei cetățeni bulgari cu vârste cuprinse între 28 și 41 de ani. Aceștia au declarat că întreaga cantitate de bijuterii a fost primită cadou în urma unui eveniment, că nu dețin documente de proveniență și că intenționau să o transporte în Germania, unde aceștia sunt rezidenți.

Întreaga cantitate de bijuterii din aur, în valoare totală de aproximativ 562.822 lei, a fost ridicată și va fi predată către Trezoreria Municipiului Bucureşti, în vederea expertizării. Polițiștii continuă în acest caz cercetările pentru introducerea în țară, prin locurile stabilite pentru control a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, potrivit Mediafax.