Deschiderea punctului de trecere a frontierei româno-ucrainene din Isaccea, România, spre Orlovka, Ucraina, va fi discutată săptămâna viitoare în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri, la Tulcea, premierul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Captura video

Punctul de trecere a Dunării cu bacul va fi inclus într-o hotărâre de guvern care va avea în vedere redeschiderea unor puncte similare din ţară a căror activitate a fost suspendată în timpul stării de urgenţă declanşată din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

"Am stabilit împreună cu domnul ministru Bode că vom avea o discuţie cu ministrul de Interne şi cel de Finanţe să vedem dacă e pregătită deschiderea punctului şi, în ceea ce mă priveşte, dacă este aşa, luni, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, printre alte puncte de frontieră care urmează să fie redeschise, voi propune şi redeschiderea punctului de frontieră Isaccea-Orlovka", a declarat premierul Orban.

La rândul lui, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că recepţia lucrărilor la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a avut loc pe data de 8 mai şi că problemele faţă de care Inspectoratul de Stat în Construcţii a avut observaţii au fost remediate de către executantul lucrării.

"Acolo va trebui să finalizăm şi lucrările la cei şapte kilometri de drum care leagă punctul de trecere a frontierei de localitate, dar primul pas este hotărârea de guvern", a menţionat ministrul Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Lucian Bode au vizitat vineri trecerea Ro-Ro din Isaccea, iar la finele inspecţiei, ministrul Transporturilor şi directorul general al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, Alex Şerban, au semnat contractul pentru modernizarea portului industrial şi a celui comercial din Tulcea, în valoare de 13,5 milioane de euro.