​Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că instituţiile abilitate au în vedere "controale la sânge" pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19, iar organizatorii de evenimente şi cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că obiectivul Guvernului este să "mobilizeze" toate instituţiile statului care au atribuţii în lupta anti-COVID, iar pe de altă parte să nu mai ia nicio măsură care să afecteze economia.

"De asemenea, să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, că sunt din zona publică sau zona privată, şi, nu în ultimul rând, cetăţenii să-i aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei. Obiectivul nostru este să nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţinem toate şantierele deschise, să punem în practică Programul de relansare economică, prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor, astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei şi să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice", a mai afirmat Orban.