​BBC va trece la aplicarea planului de eliminare a abonamentelor gratuite pentru persoanele de peste 75 de ani, după o amânare de două luni determinată de pandemia de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Asta înseamnă că peste 3 milioane de gospodării vor trebui să plătească tariful de 157,50 de lire sterline, începând cu 1 august. Doar gospodăriile în care trăiește o persoană care beneficiază de credit de pensie vor fi în continuare exceptate de la plata abonamentului.

BBC a transmis că noile măsuri reprezintă o decizie corectă care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iunie, însă a fost amânată ca urmare a pandemidei.

BBC, instituție publică finanțată în mare parte de la buget, a precizat că amânarea a dus la costuri de 35 de milioane de lire sterline pe lună.

În același timp, dacă măsura nu ar fi aplicată, costurile s-ar ridica la 1 miliard de lire sterline pe an, având în vedere și fenomenul de îmbătrânire a populației.

Președintele BBC David Clementi a declarat că decizia nu a fost una ușoară, însă instituția se află sub o presiune financiară extrem de mare, iar orice amânare ar fi avut un impact asupra programelor difuzate.