VIDEO

Iohannis: Am gestionat pandemia cu legi slabe, a trebuit să ajustăm din mers legislația / Fac apel la colaborare loială între instituțiile statului, nu e momentul orgoliilor

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 9 iulie 2020, 12:55 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut joi un apel către clasa politică la "colaborare loială între instituțiile statului". El a spus că nu este momentul orgoliilor și a cerut Parlamentului să adopte urgent legea privind carantinarea și izolarea, pentru a da autorităților pârghiile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor. Șeful statului a mai afirmat că pandemia a fost gestionată cu legi slabe, că legislația a trebuit ajustată din mers și că întreg cadru normativ al măsurilor excepționale trebuie regândit, ca să cuprindă instrumente suficiente pentru o acțiune promptă a autorităților.

Iohannis a susținut o declarație de presă la ora 13:00, în contextul în care România a înregistrat astăzi cel mai negru bilanț de la debutul pandemiei de coronavirus.


Declarațiile președintelui:
 • Am transmis astăzi Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgență instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie și, respectiv, 14 aprilie.
 • Documentul prezintă în mod sintetic și transparent acțiunile și inițiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgență pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătății cetățenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea și relansarea economiei. Totodată, documentul propune și o serie de măsuri menite să îmbunătățească în viitor capacitatea de răspuns din partea statului în fața unor provocări similare.
 • Pandemia COVID-19 a generat o criză la nivel mondial care a reclamat din partea tuturor statelor acțiuni rapide, adaptabilitate și soluții inedite. Ne aflăm astăzi la aproape jumătate de an de la momentul în care, pe 30 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății recunoștea riscurile majore reprezentate de epidemia cu noul coronavirus, declarând-o situație de urgență pentru sănătatea internațională, motivată de faptul că SARS-CoV-2 nu putea fi comparat cu niciun virus anterior, fiind total atipic ca manifestare a bolii, agresivitate și capacitate de transformare, dar și adaptare la mediu.
 • Noul coronavirus a schimbat radical viețile tuturor și a pus la încercare sistemele de sănătate, de protecție socială, precum și pe cele economice de pe întregul mapamond.
 • Realitatea din toate țările afectate ne arată acum, fără echivoc, că pericolul unei răspândiri masive a virusului, care să nu poată fi ținută total sub control, a putut fi evitat doar prin adoptarea de măsuri ferme.
 • România a acționat la timp și eficient. În data de 16 martie, am semnat decretul privind instituirea stării de urgență, în urma evaluării situației epidemiologice naționale și internaționale, a discuțiilor din cadrul CSAT, a consultării membrilor Guvernului și a dialogului cu specialiștii în epidemiologie și sănătate publică, protejarea și siguranța cetățenilor fiind obiectivul fundamental.
 • Unica rațiune a acestor măsuri restrictive a fost evitarea unui scenariu negru, caracterizat printr-un val masiv de victime și îmbolnăviri, un scenariu care ar fi fost inevitabil mai ales în condițiile în care România nu avea niciun fel de stocuri medicale pentru situații de urgență, iar toate statele lumii erau angrenate într-o cursă contra cronometru pentru achiziția acelorași resurse sanitare.
 • De asemenea, în evaluarea situației și aprecierea necesității instituirii stării de urgență, am luat în considerare una dintre caracteristicile esențiale care diferențiază România de celelalte state europene, și anume existența celei mai numeroase diaspore din Europa. În contextul pandemiei, revenirea pe teritoriul național a unui număr important de români din diaspora, inclusiv din zone puternic afectate de epidemie, a reprezentat una dintre cele mai mari provocări pentru autoritățile române și un argument pentru instituirea stării de urgență.
 • Într-un context dominat de evoluții nefavorabile, a fost nevoie de o intervenție rapidă, coordonată și eficientă din partea autorităților pentru sprijinirea populației și a agenților economici, precum și de un comportament responsabil și solidar din partea cetățenilor. Evoluția situației epidemiologice la nivel național a condus la evidențierea unor carențe majore în cele mai importante sisteme ale statului, în special în cel medical, unde s-a constatat lipsa materialelor care să acopere și nevoile urgente, esențiale.
 • Mai mult, pandemia a scos la iveală o serie de fragilități sistemice, precum o economie națională puternic dezechilibrată, lipsa investițiilor publice, productivitate scăzută și o capacitate administrativă redusă.
 • Criza COVID-19 a pus o presiune uriașă pe marile sisteme publice, care, ani la rând, au fost subfinanțate și, uneori, gestionate fără simț de răspundere. Diletantismul și lipsa de responsabilitate a guvernărilor anterioare au avut un impact negativ asupra capacității statului de a răspunde unei asemenea amenințări. Din cauza vulnerabilităților sistemice, efortul autorităților române de a gestiona o criză de o asemenea anvergură a fost cu atât mai anevoios.
 • În pofida acestor condiții deosebite, instituțiile implicate direct în managementul crizei au reușit, prin implementarea unor măsuri dure, excepționale, să diminueze efectele negative ale epidemiei COVID-19, acționând rapid, proporțional și eficient. Acest lucru ar fi fost imposibil fără profesionalismul și dedicarea personalului medical.
 • Datorită modului în care toți actorii implicați și, în special, cei aflați în prima linie și-au făcut datoria, a fost evitată o criză sanitară de proporții și au fost salvate numeroase vieți omenești.
 • De asemenea, răspunsul cetățenilor la apelul autorităților a fost unul covârșitor pozitiv. Prin modul responsabil și rațional în care s-au raportat la ansamblul de măsuri sanitare instituite, românii au dovedit că au înțeles gravitatea situației și necesitatea respectării măsurilor adoptate. Deși restricțiile impuse au fost fără precedent în perioada postdecembristă, justețea și proporționalitatea acestora au fost întărite și de comportamentul majorității cetățenilor, care le-au asimilat și le-au integrat în viața lor de zi cu zi.
 • La rândul lor, sectorul neguvernamental și cel economic s-au alăturat demersului statului de a face față epidemiei, contribuția acestora fiind semnificativă.
 • Pe durata stării de urgență, m-am consultat permanent cu Guvernul și am participat constant la videoconferințe cu autoritățile, cu managerii de spitale, cu prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate pentru a afla în mod direct care sunt problemele cu care se confruntă și pentru a mă asigura că măsurile instituite sunt suficiente. Toate aceste evenimente au fost anunțate în mod transparent, iar rezultatul dialogului cu autoritățile din domeniu a fost, de fiecare dată, comunicat public.
 • Prin promptitudinea reacției autorităților la criza sanitară, prin cadrul excepțional creat odată cu instituirea stării de urgență, precum și prin măsurile luate, România s-a dovedit a fi una dintre țările cu capacitatea instituțională de a gestiona în mod adecvat riscurile asociate COVID-19 și de a acționa rapid, oportun și corect pentru limitarea răspândirii epidemiei. Astfel, datele statistice de la nivel mondial și european relevă faptul că, deși nu dispune nici pe departe de resursele financiare și materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene și nici de un sistem sanitar performant, România a gestionat în mod eficient această criză sanitară în timpul stării de urgență.
 • Totuși, această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului român. Sunt carențe majore, imposibil de suplinit în doar câteva luni. Efortul de construcție a unui stat eficient va fi unul de durată, de aceea reformarea marilor sisteme publice nu mai poate fi amânată la nesfârșit. Pașii mari care s-au făcut acum, în direcția unei ample digitalizări, de exemplu, trebuie continuați în mod accelerat.
 • Tot ce s-a dovedit în această perioadă că nu funcționează trebuie așezat pe baze corecte. Tocmai de aceea, o parte importantă a informării pe care am trimis-o Parlamentului este reprezentată de un set de măsuri propuse pentru ca, în viitoare situații de criză, valorificând lecțiile acestei experiențe, statul să dispună de o capacitate crescută de răspuns pentru a proteja eficient cetățeanul.
 • Și, pentru că am ajuns la acest capitol, țin să menționez una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat și, iată, ne confruntăm în continuare, anume lipsa unei legislații coerente și bine gândite. Am fost nevoiți să gestionăm această pandemie cu legi slabe și sumar croite, astfel că, în cele mai critice momente sanitare, a trebuit să ajustăm din mers și legislația.
 • În viața unui stat, există situații excepționale care impun măsuri excepționale, situații în care chiar paradigma acțiunii statale se schimbă. Fără îndoială, regimul stării de urgență a fost gândit de legiuitorul constituant astfel încât să asigure un răspuns prompt la un pericol iminent pentru cetățeni sau chiar pentru însuși statul român. Tocmai din acest motiv, întregul cadru normativ al măsurilor excepționale, pe de o parte, trebuie regândit și aliniat cu arhitectura constituțională, iar, pe de altă parte, trebuie să cuprindă instrumente suficiente pentru o acțiune promptă și eficientă a autorităților.
 • Prin Constituție, în situații de criză sanitară, statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătății publice. În realizarea acestei obligații, soluțiile legislative, pe lângă faptul că trebuie să asigure un just echilibru între drepturile și libertățile concomitent garantate și protejate de stat, trebuie să asigure și depășirea crizei.
 • De aceea, în spiritul Constituției, fac un apel la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă țară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălțimea funcțiilor deținute.
 • Vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre și dispute despre o măsură sau alta. România și românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raționale, solide, de disponibilitate de a asculta experții din domeniu și de a găsi soluțiile cele mai bune pentru societate.
 • Este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor.
 • Am intrat, de aproape o jumătate de an deja, într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini și este absolut normal să resimțim nesiguranță și să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Și eu îmi doresc asta. Deocamdată însă acest lucru, din păcate, nu este posibil. Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia.
 • Să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii.
 • Aceste trei măsuri nu sunt menite să ne facă viața mai grea, ci, dimpotrivă, să ne protejeze. Ele ne asigură libertatea de a face în siguranță aproape toate activitățile de care ne bucuram înainte de pandemie. Să nu pierdem ceea ce am câștigat deja! Suntem o națiune puternică și putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă.

​România înregistrează joi, 9 iulie, cel mai grav bilanț de COVID-19, de la debutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 614 noi îmbolnăviri. Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a ajuns astfel la 30.789. Cu o zi în urmă, au fost raportate 555 de noi cazuri, ceea ce a reprezentat cel mai mare număr, până ieri.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21511 vizualizari

 • -17 (35 voturi)    
  sper ca ne va vorbi (Joi, 9 iulie 2020, 12:57)

  Je__ [utilizator]

  si despre alegeri anticipate!
  • -5 (7 voturi)    
   alegerile anticipate (Joi, 9 iulie 2020, 13:31)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   au fost dar nu inca, unii au ramas adinc ancorati in trecut, cind altii sunt deja in viitor
  • +6 (16 voturi)    
   Inapoi la lockdown + inchise Vama Veche si Mamaia (Joi, 9 iulie 2020, 14:06)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Astea sunt focarele de infectie acum! Oamenii vin din toata tara la plajele de la Marea Afro-Americana si la statiunile de pe Valea Prahovei, nu se protejeaza, iau COVID-ul si il duc in localitatile de basitina.
   Singura sansa de salvare a oamenilor in perioada urmatoare este revenirea la carantina, e clar. Cazurile explodeaza, oamenii nu se protejeaza, merg in cluburi de manele in Vama Veche si Mamaia, daca continuam asa o sa ajungem cu spitalele pline!
   Dar pesedistii blocheaza orice incercare a guvernului PNL de revenire la salvare, revenirea la carantina si amenzi uriase!
 • +22 (46 voturi)    
  mda (Joi, 9 iulie 2020, 13:04)

  SoulSearcher [utilizator]

  hai cu starea de urgenta.. ca ne-am saturat sa atragem atentia la toti idiotii care nu poarta masti si iti sufla in ceafa la coada la kaufland...

  eu unul m-am saturat sa ma cert cu toti idiotii care nu poarta masca la interior si nu pastreaza distanta....
 • +19 (33 voturi)    
  este clar (Joi, 9 iulie 2020, 13:04)

  comentator12 [utilizator]

  ca situatia se va inrautati. luati masurile acum, sa nu se ajunga la situatii cum au fost in Italia, Spania, Franta etc.
 • -17 (39 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 iulie 2020, 13:06)

  [anonim]

  • +7 (11 voturi)    
   da, prea toleram prostii (Joi, 9 iulie 2020, 13:40)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui

   si uite, ajungem sa fim urmatoarea tara in care lucrurile o iau razna, pentru ca toleram prostii si nu-i bagam la inchisoare, cum merita, pentru ca nu respecta regulile si ne pun pe toti in pericol!
 • +9 (31 voturi)    
  Bine JK (Joi, 9 iulie 2020, 13:18)

  ..13 [utilizator]

  Un discurs necesar.

  A subliniat importanta cetatenilor in a respecta regulile impuse - greu dar in mare parte romanii au respectat cerintele impuse.

  nu numai legea este de vina- si in spatele legislatiei slabe sunt tot romanii si uneori incompetenta lor. Practic esecul acestor zile este esecul oamenilor care nu sunt educati, nu stiu sa inteleaga ceea ce citesc si devin captivi unor grupari interlope.

  va dati seama ca oamenii daca ar respecta percepte morale nu s-ar ajunge la situatii de criza, la nevoia de a reglementa orice si oricand...

  Din pacate institutiile statului roman ar trebui sa progreseze nu numai prin implementarea unor legi dar si prin cresterea competentelor si a integritatii celor care le servesc.

  De apreciat nevoia de unitate subliniat de Presedinte.
  • -1 (11 voturi)    
   Prea tarziu (Joi, 9 iulie 2020, 14:02)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Acum arata a ipocrizie, dupa ce urlai la romani, ca la niste sclavi: " stati in casa" si te comporta ca un faraon
 • -8 (34 voturi)    
  Dizolvarea Covid 19 aka P$D (Joi, 9 iulie 2020, 13:18)

  un domn [utilizator]

  este Obligatorie !
  • -5 (11 voturi)    
   problema ta (Joi, 9 iulie 2020, 13:34)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   este ca la butoane au fost PeeNaaLii care au gestionat foarte bine criza, nu te mai lua dupa rares de la bruxelles, traieste in prezent ..
   • +1 (11 voturi)    
    Mai Exact (Joi, 9 iulie 2020, 14:21)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

    La Unifarm nu au fost penalii de la P$D sa fure ei ? Mai ai frăți ? Mulți ?
 • +7 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 iulie 2020, 13:20)

  [anonim]

  • +1 (11 voturi)    
   Oameni slabi (Joi, 9 iulie 2020, 13:25)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui

   in primul rand. Cu una activist inrait la șpagă, la capusat spitale si specula cu masti si un hârtogar care si-a demonstrat 100% incompetenta, sau cu un gargaragiu de la OSM-CHina nu poate fi gestionata o epidemie. Mai ales cand 2-3 luni acest trio al incompetentei s-a opus testarilor. E bine ca KWI ii lauda pe acesti neica-nimeni, dovedind si el ca e doar un politruc șmărginit
 • -5 (27 voturi)    
  o intrebare (Joi, 9 iulie 2020, 13:21)

  TrickyWicky [utilizator]

  Cate spitale avem in Romania si cati bolnavi la ATI am avut in aceasta toata perioada cu pandemine?
  • -1 (13 voturi)    
   Iar incepeti cu dezinformarea? (Joi, 9 iulie 2020, 13:28)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Mai tricky micky, unele spitale din anumite zone au depasita deja capacitatea de ati, iar la ati trebuie pastrate locuri si pt alte boli, nu doar pt covid. Chiar voi, pesedistii, cereati asta in propaganda voastra acum cateva saptamani? Urlati ca nu se deschid spitalele pt alte boli
   De ce manipulezi, pesedistule?
   • +2 (4 voturi)    
    alte boli no access (Joi, 9 iulie 2020, 15:25)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

    Sau n-ai auzit de faptul ca au murit mai multi din alte boli decat de obicei din cauza blocajului?
   • 0 (4 voturi)    
    Ar trebui sa te credem pe cuvant? (Joi, 9 iulie 2020, 16:27)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

    Tot ce ai demonstrat aici sunt doar frustrarile tale personale. Nu trebuia sa lipseasca placa cu PSD..
  • +1 (11 voturi)    
   Really? (Joi, 9 iulie 2020, 13:46)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Datele sunt pe Internet. Fa un efort!
   • -1 (5 voturi)    
    etaleaza-le (Joi, 9 iulie 2020, 15:26)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

    Daca esti asa informat
    • -1 (1 vot)    
     NU (Vineri, 10 iulie 2020, 18:02)

     Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

     Mai fa si tu un efort. Nu-mi pierd vremea pentru lenesi.
 • -2 (12 voturi)    
  E doar gargara (Joi, 9 iulie 2020, 13:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  sau kwi e chiar rupt de realitate? Stire de azi:

  "Actualele focare de coronavirus din Romania sunt Spitalul CFR Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Vaslui, Spitalul Județean Galați, Centrul de ingrijire bătrani, comuna Izvoarele (Prahova), Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Curtea de Apel Alba Iulia, FC Petrolul Ploiești, Curtea de Apel Ploiești, Centrul de ingrijire a persoanelor adulte din Slobozia și o fabrică din județul Prahova"
  • +1 (3 voturi)    
   Serios minti? Pe cuvantul tau de pesedist? (Joi, 9 iulie 2020, 14:33)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...
 • -1 (13 voturi)    
  despartirea (Joi, 9 iulie 2020, 13:22)

  zaw [utilizator]

  A inceput sa apara o mica delimitare intre presedinte si guvern?Ceva nu este in regula.Oare ce?
  • +1 (3 voturi)    
   Zau, securache? Bagi soparle? (Joi, 9 iulie 2020, 15:18)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui zaw

   ...
 • +3 (11 voturi)    
  k (Joi, 9 iulie 2020, 13:22)

  cartofiprajiti [utilizator]

  vorbarie de 17 minute....
 • +1 (9 voturi)    
  Bla bla bla (Joi, 9 iulie 2020, 13:26)

  Lucian P. [utilizator]

  Aceleasi vorbe, aceiasi actori si aceeasi piesa proasta de mai bine de 30 de ani. Zilele trec, salariul vine, romanii muncesc ca sa-l plateasca.
 • -1 (9 voturi)    
  P.S. (Joi, 9 iulie 2020, 13:34)

  maiorulmura [utilizator]

  Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.
 • -6 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 iulie 2020, 13:39)

  [anonim]

 • +3 (17 voturi)    
  a, da? (Joi, 9 iulie 2020, 13:42)

  cucuveauamov [utilizator]

  cand ai colaborat matele loial cu institutiile? cu guvernul (nu al tau), cu parlamentul, cu ccr? bleah...
 • -1 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 iulie 2020, 13:48)

  [anonim]

 • +4 (14 voturi)    
  bla bla (Joi, 9 iulie 2020, 13:53)

  noi2013 [utilizator]

  Vorba multa, nimic concret ca si pana acum. Stati in casa ca altceva nu stim sa facem
 • +1 (15 voturi)    
  pai, (Joi, 9 iulie 2020, 13:55)

  nash pandelica [utilizator]

  coane nicolaies, cine'si batea pieptul de arama, mai ceva ca tarzan si se lauda ca datorita masurilor intelepte luate de guvern si de la cotrocesti, am fost mai tari ca spaniolii si italianii ?
 • +2 (16 voturi)    
  Wernere (Joi, 9 iulie 2020, 13:56)

  galeo [utilizator]

  Tu si Sica mandolina sunteti cei mai orgoliosi politicieni.
  • -3 (13 voturi)    
   hihihi (Joi, 9 iulie 2020, 14:15)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Au reinceput postacii Kiselef 10:6, verner, verner, verner!
 • +6 (18 voturi)    
  Legile slabe (Joi, 9 iulie 2020, 14:00)

  justin puscasu [utilizator]

  sunt facute de oameni incompetenti.
  Da. Ati gestionat pandemia cu oameni incompetenti.
  Cercel, Vela, Arafat nu aveau ce cauta la inaintare in criza asta.
  Cand ii aud vorbind despre "experti" imi amintesc de cei 15.000 de specialisti ai taranistilor.
  • 0 (2 voturi)    
   Soarta țărăniștilor (Joi, 9 iulie 2020, 14:42)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

   Ce misto ar fi ca paralela sa continue. Si PNL sa aiba intr-un final soarta PNTCD.
 • 0 (4 voturi)    
  Mobilizare puternica pe unitate la PSD (Joi, 9 iulie 2020, 14:35)

  Ephemeris [utilizator]

  ... cum vorbeste iohannis apar toti ca ciupercile la articol sa combata
 • +1 (5 voturi)    
  Alta intrebare (Joi, 9 iulie 2020, 15:09)

  TrickyWicky [utilizator]

  Cati oameni suferinzi de alte boli au muit in aceasta perioada datorita blocajului din spitale care par goale.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by