Peste 110 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție pe timpul deplasării în autovehiculele care efectuează transport de persoane, anunță, marți, Brigada Rutieră a Capitalei.

Control politieFoto: Agerpres

„În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale după cum urmează: 67 pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție (în valoare de peste 20.000 de lei); 44 pentru încălcarea prevederilor legislației rutiere în vigoare (în valoare de peste 10.000 de lei)”, anunță Brigada Rutieră într-un comunicat, citat de Mediafax.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice și trei permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice.

De exemplu, un bărbat în vârsta de 24 de ani a efectuat transport public de persoane în regim de taxi și nu a purtat pe timpul transportului masca de protectie. De asemenea, clientul pe care îl transporta, un bărbat în vârstă de 21 ani, nu utiliza masca de protectie. Ambele persoane au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 500 lei.

Un alt caz a fost al unei femei în vârsta de 25 de ani, pasager într-un autovehicul care efectua transport public de persoane în regim taxi, care nu a respectat obligația de a purta mască de protecție. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare, context în care Brigada Rutieră reamintește cetățenilor să conștientizeze importanța respectării măsurilor de protecție (utilizarea măștii) atunci când se deplasează în autovehiculele care efectuează transport de persoane.