Un tânăr de 22 de ani este cercetat de polițiști după ce în luna iunie ar fi creat un site pe care vindea subiecte despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de Bacalaureat din acest an. El cerea câte 100 de lei, iar după efectuarea plății anticipate pentru subiecte întrerupea legătura cu victimele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, bărbatul este din Buzău, iar în luna iunie, în urma unui incident cibernetic, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la fraudă informatică.

Astfel, a fost documentată activitatea infracțională a unei persoane bănuite că, folosind o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de Bacalaureat 2020.

Bărbatul ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informații referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie și a induce în eroare victimele.

În urma investigațiilor a fost identificat principalul suspect, un bărbat, de 22 de ani, din Buzău. De asemenea, a fost identificată și o victimă, de 19 ani, din județul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfășurare, precizează Poliția.

Anchetatorii au făcut percheziții la locuința bărbatului și au ridicat mai multe echipamente IT. El este cercetat sub control judiciar.