Procurorii au fost expuși ani la rând unor atacuri sistematice și directe, menite să aducă atingere independenței lor, dar acum este momentul pentru reconstrucție și dezvoltare în Ministerul Public, a declarat procurorul general, Gabriela Scutea, într-un mesaj transmis duminică de Ziua Justiţiei. ”Când vorbim de corupţia din Sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranţa naţională”, a subliniat Scutea.

Gabriela ScuteaFoto: AGERPRES

”Dacă anii anteriori au fost caracterizați de rezistența în fața asaltului asupra justiției, prin încercările repetate de ciuntire a legislației, acum este momentul pentru reconstrucție și dezvoltare în Ministerul Public”, arată mesajul procurorului general, postat pe Facebook.

Gabriela Scutea notează că ”din fericire” cultura civică din România ”s-a consolidat, cetățenii ieșind în stradă pentru apărarea statului de drept”.

Potrivit acesteia, corupția nu este concentrată doar într-o anumită zonă geografică, ci ”e mai răspândită decât ne place să credem și barometrele de opinie publică ne confirmă acest lucru”.

Totodată, potrivit lui Scutea, corupția din sănătate afectează siguranța națională.

”Corupția nu este un fenomen care afectează doar unele domenii, însă atunci când vorbim despre corupția din sistemul de sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranța națională. Intervenția procurorilor în descoperirea și instrumentarea acestor infracțiuni este eficientă, însă rezultatul depinde în bună măsură de creșterea gradului de conștientizare la nivelul societății a realității că faptele de mică corupție, aparent neînsemnate și cauționabile într-o accepțiune comună, fac posibilă marea corupție”, a subliniat ea.