Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat joi de agenții Poliției Locale, pentru că nu purta mască. Unul dintre polițiștii care l-au imobilizat nu avea nici el mască, scrie Ziarul de Bacău.

Sofer de autobuz, incatusat de Politia LocalaFoto: Captura YouTube

Potrivit martorilor, în stația de la Piața Centrală, un polițist local a încercat să legitimeze un șofer de autobuz care nu purta mască. Acesta l-ar fi insultat pe agent și ar fi plecat mai departe, ignorând solicitarea acestuia.

Au fost chemate echipele de intervenție ale Poliției Locale, care, în stația de la BCR, l-a dat jos pe șofer și l-a imobilizat cu cătușe. Unii dintre polițiștii locali nu avea nici el mască sau, dacă aveau, o purtau incorect.

„Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene.

Potrivit unui comunicat oficial al Politiei Locale Bacău, șoferul de autobuz a fost amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și alți 500 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze.

De asemenea, un trecător a fost amendat cu 500 de lei pentru proferarea de injurii la adresa agenților iar un taximetrist cu 490 de lei pentru expresiile jignitoare adresate polițiștilor dar și pentru oprirea neregulamentara în stația de autobuz.

„Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali”, a declarat Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Politiei Locale Bacău.