O femeie a primit o pensie mai mică, timp de 16 ani, din cauza unei erori de calcul a funcţionarilor care lucrează la Casa de Pensii Alba. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că i-a cerut demisia șeful de serviciu vinovat, care avea o mustrare scrisă pentru o altă eroare din urmă cu două luni și îi cere scuze femeii.

BaniFoto: Stirile ProTV

Pensionată în anul 2002 cu penalitate pentru ieșirea anticipată la pensie, conform legii, femeia din Alba avea dreptul la o pensie întreagă, nepenalizată, prin trecerea la pensia de limita de vârstă, încă din luna iulie a anului 2004, afirmă Violeta Alexandru.

"Nu pot decât sa mă întreb dacă acei oameni, funcționari publici din cadrul Casei de Pensii Alba care au greșit în anul 2004, când, odată cu trecerea doamnei la pensie de limita de vârstă, aveau obligația legală de a ridica penalizarea pensiei și de a plăti integral drepturile, au astăzi cea mai mică remușcare pentru cei 16 ani în care greșeala lor a îngreunat și mai mult traiul acestei doamne. Neplata tuturor drepturilor cuvenite retroactiv pentru cei 16 ani de către Casa de pensii Alba la momentul descoperirii erorii reprezintă o a doua gravă problemă. Să fii conștient că i-ai luat unui om un drept și să nu-i restitui integral suma, pentru toți acești 16 ani reprezintă o lipsă de respect față de oamenii care au muncit și contribuit în țara aceasta", a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Ea spune că a sesizat Casa Națională de Pensii Publice pentru ca femeii să i se acorde toți banii datorați începând din 2004 și că a cerut demisia șefului de serviciu vinovat, care avea o mustrare scrisă pentru o altă eroare din urmă cu două luni.

În mesajul său, Violeta Alexandru îi cere scuze femeii pentru greșeală: "Vă rog doamnă, deși e târziu să repar ceva ce v-a fost luat dintr-o greșeală gravă, să acceptați scuzele mele și promisiunea că voi face tot ce îmi stă în putință să nu mai existe astfel de cazuri în România modernă!"