Fiul primarului comunei Crizbav a fost arestat preventiv sub acuzația că a tăiat degetul unui adolescent de 16 ani și l-a dat unui câine să-l mănânce, pentru a-l pedepsi că a vrut să fugă de la stâna pe care acesta o deține, publicația locală brasovtv.com.

Crizbav, BrasovFoto: Google Maps

Copilul, care nu are familie, ar fi fost pus să muncească la stâna din județul Brașov.

„Era un fel de sclavie! Îngrozitor…”, au afirmat, pentru brasovtv.com, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

După câteva zile, copilul a reușit să fugă de la stână, dar a fost prins de proprietar, fiul primarului din Crizbav, arată publicația citată.

„Drept pedeapsă, i-a fost tăiat un deget, iar apoi degetul i-a fost dat unui câine să-l mănânce”, au precizat sursele citate.

După alte câteva zile, minorul a reușit din nou să fugă de la stână și a anunțat autoritățile.

Principalul suspect, fiul primarului comunei Crizbav, a fost reținut de anchetatori și propus pentru arestare, decizie confirmată în prima instanță. Inculpatul a atacat decizia în apel dar ieri Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov a confirmat arestul preventiv.

„Băiatul de 16 ani se află într-un centru de primire în regim de urgență al D.G.A.S.P.C. Brașov, unde beneficiază de toate serviciile specifice.”, a declarat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Brașov, Lidia Mailat.

Tatăl acuzatului este primarul comunei Crizbav, Sorin Balași. Acesta a fost trimis în judecată în februarie 2019 de procurorii DNA, care îl acuză că a obținut pe nedrept fonduri europene nerambursabile de peste 800.000 de lei.