La punctul de trecere Kulata-Promachonas de la granița bulgaro-elenă sunt, joi dimineață, cozi de kilometri pe sensul de trecere spre Grecia, potrivit presei bulgare și câtorva români care sunt la fața locului. MAE român i-a avertizat miercuri pe românii care merg în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene - Kulata-Promachonas.

Coada vama KulataFoto: Facebook / Paul Czernay

UPDATE 14.09 MAE anunță că Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia, făcând apel la identificarea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră și sugerând deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere demararea sezonului turistic

UPDATE 12.22 Mai mulți români care stau la coadă au scris, pe Facebook, că rândul de mașini mici a ajuns la cel puțin 6-7 kilometri lungime, iar presa bulgară spune că aceasta este de circa 8 kilometri, iar tirurile stau la o coadă de 15 kilometri.

Unul dintre turiști spune că a ajuns în Kulata azi-dimineață după ora 08.00 și a avut nevoie de 4 ore pentru a trece.

UPDATE 10.40 Un alt român de la fața locului a postat pe Facebook o imagine cu coada, precizând că așteaptă deja de câteva ore la rând. ”Din fericire poliția bulgara nu lasă pe nimeni pe langa coadă”, a scris acesta pe pagina Forum Grecia.

(sursa foto Facebook / Emil Gabriel / Forum Grecia)

Ziarul bulgar Standard scrie că, joi dimineață, este o coadă de kilometri la intrarea spre teritoriul elen, coloana de tiruri având aproape 5 kilometri.

Autoritățile bulgare se așteaptă ca în următoarele zile aglomerația să devină și mai mare, în condițiile în care începe weekendul, potrivit presei bulgare.

”Aici sunt câțiva km de coadă. Probabil va dura ore...”, scrie un român pe un grup de Facebook dedicat celor care își fac vacanța în Grecia.

(Sursă foto Facebook / Paul Czernay)

(Sursă foto Facebook / Andreescu Bg Laurentiu / Forum Thassos)