Activitatea Curții de Apel Alba Iulia a fost suspendată, joi și vineri, după ce șase angajați au fost confirmați cu noul coronavirus.

Curtea de Apel Alba IuliaFoto: portal.just.ro

Curtea de Apel Alba Iulia a anunțat că decizia suspendării temporare a activității a fost luată la recomandarea DSP Alba. Joi și vineri va avea loc dezinfecția și igienizarea generală în Palatul de Justiție, în toate spațiile ocupate de instanță.

Atât cauzele aflate pe rolul Curții de Apel Alba Iulia în zilele de joi și vineri, cât și amânările de pronunțare din aceste zile vor fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă în cele două zile programul cu publicul al compartimentelor Arhivă, Registratură și Biroul de informare și relații publice.

Șase angajaţi ai Curţii de Apel Alba Iulia au fost depistaţi cu noul coronavirus

Alţi cinci angajaţi ai Curţii de Apel (CA) Alba Iulia au fost, miercuri, testaţi pozitiv, în cadrul anchetei epidemiologice declanşate ca urmare a depistării cu noul coronavirus, duminică, a unei salariate a instanţei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri și citat de Agerpres, întreg personalul Curţii de Apel Alba Iulia aflat în activitate, mai exact 123 de persoane, a fost testat marţi pentru Covid-19 prin metoda „pooling”.

"Rezultatele testării comunicate astăzi (miercuri - n.r.) de reprezentanţii D.S.P. Alba evidenţiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive, iar în alte două cazuri, incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare şi relaţii publice), rezultatele testelor de ieri au fost negative", se menţionează în comunicat.

Pentru siguranţa angajaţilor şi a justiţiabililor, întreg personalul instanţei va fi retestat la sfârşitul săptămânii.

"Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanţii D.S.P. Alba şi urmează toate măsurile recomandate, astfel încât activitatea de judecată şi a compartimentelor publice să se desfăşoare în condiţii normale şi de maximă siguranţă pentru angajaţi şi public, deopotrivă. În acest sens, facem din nou apel către toţi participanţii la activitatea judiciară să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunţate public de către Curtea de Apel Alba Iulia", mai transmite sursa citată.

La nivelul CA Alba Iulia a fost declanşată ancheta epidemiologică după ce, duminică, un angajat a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.

Până miercuri, în Alba au fost depistate cu noul coronavirus 462 de persoane, numărul testelor prelucrate depăşind 27.500. Un număr de 403 persoane s-au vindecat, fiind înregistrate şi 25 de decese.