Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, Daniel Moroşanu, care a susținut Bacalaureatul la 42 de ani și a picat, spune că după ce va lua examenul se va înscrie la facultate pentru a se "licenția", dar că nu vrea să facă doctorat și să plagieze "aşa cum a făcut Ponta".

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Moroşanu a participat pentru prima dată la Bacalaureat după ce în urmă cu doi ani a a absolvit cursurile liceale la seral, însă a picat examenul după ce a luat 3,60 la Limba română. În schimb, nota la Istorie a fost 7,55, iar la Geografie a obţinut 8,65.

Politicianul a contestat nota la Română şi acum aşteaptă rezultatele recorectării tezei. El susţine că după ce va promova Bacalaureatul se va înscrie și la facultate. Moroşanu şi-a propus un obiectiv: nu o să facă doctoratul pentru că nu vrea să plagieze "aşa cum a făcut Ponta”.

  • "Sunt foarte nemulţumit de nota obţinută şi am depus contestaţie imediat după ce am aflat rezultatul. Mă aştept să iau minimum 5, am făcut de 5.
  • În prima fază nu mă gândeam la facultate, era o ambiţie personală să iau acest examen şi să am bacalaureatul.
  • Dar această presiune mediatică de la nivel central şi nivel local m-a determinat, pentru că am capacitatea şi sunt sigur că am capacitatea, o să merg şi la facultate şi o să mă şi licenţiez. Nu o să fac doctoratul ca Ponta, nu vreau să plagiez, dar mă licenţiez”, a declarat, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, Daniel Moroşanu.

Daniel Moroșanu declara săptămâna trecută, după ce a susținut a doua probă a examenului de Bacalauret 2020, că a luat meditații la Limba și Literatura Română, pentru că ”a fost un interval destul de mare de când a absolvit”, în 2016.

”Am făcut meditații la limba română. Am avut nevoie și nu mi-e rușine. A fost interval destul de mare de când am absolvit, am avut nevoie de o oarecare pregătire”, spunea Moroșanu la Digi24.

În vârstă de 42 de ani, Daniel Moroșanu a fost ales consilier local în comuna Vidra, la alegerile din 2016, conduce organizația PNL Vidra și este prim-vicepreședinte al PNL Vrancea. El este considerat un apropiat al ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan.

Daniel Moroșanu a absolvit în anii '90 o școală profesională de mecanici auto, iar în urma cu doi ani a absolvit și liceul, la seral, potrivit Adevărul.