Plajele sălbatice au fost luate cu asalt de turişti, la finalul săptămânii, când pe plaja Vadu, de exemplu, au fost zilnic 8.000 de persoane cu 3.000 de maşini. Din păcate, sute de turişti nu au respectat regulile într-o rezervaţie naturală, au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia şi au campat pe plajă, fiind aplicate amenzi, spun reprezentanții Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

plajele salbatice luate cu asaltFoto: Captura

Conform sursei citate, în acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini, pe plaja Corbu, 1.700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini.

"Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi", au transmis luni reprezentanții Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000”, incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. "Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare", afirmă Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.