Cabana Cheile Buţii din localitatea Câmpu lui Neag, cea mai veche din partea de vest a Văii Jiului, a fost distrusă în noaptea de duminică spre luni de un incendiu, o persoană fiind transportată la spitalul din oraşul Lupeni cu arsuri la mâini şi picioare, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Incendiu la cabana Cheile ButiiFoto: Captura de ecran

"Patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la Spitalul Lupeni cu o maşină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare şi superioare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar, potrivit Agerpres.

Incendiul a fost anunţat cu întârziere, din cauză că zona este una izolată, fără semnal de telefonie mobilă.

Pentru stingerea flăcărilor, 20 de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat la faţa locului, unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafaţa cabanei. Potrivit pompierilor militari, cabana a ars pe o suprafaţă de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric.

Acţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea mare de lemn din care era construită cabana, precum şi de lipsa apei cu presiune din zonă, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 kilometri distanţă de focar.

Pompierii militari au reuşit să-şi alimenteze autospecialele cu apă dintr-un lac aflat în apropiere.