Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat 21 de cetățeni din Egipt, Siria și Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, informează sâmbătă Poliția de Frontieră, citată de Mediafax.

Politia de FrontieraFoto: politiadefrontiera.ro

Vineri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.20, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au depistat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcția localității Oar, jud. Satu Mare, un grup de 21 de cetățeni străini. Aceștia se deplasau pe jos, încercând să treacă fraudulos frontiera din România în țara vecină. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 19 bărbați, o femeie şi un minor, cetățeni din Egipt, Siria şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

„La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania”, potrivit sursei citate.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele 21 de persoane din Egipt, Siria și Palestina au fost evaluate din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare.

Ulterior, cetățenii vor fi predați de către polițiștii de frontieră lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al județului Satu Mare, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.