​Mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava pentru a participa la pelerinajul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Moaștele au fost scoase mai întâi în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, unde oamenii au participat la slujbă în număr foarte mare, apoi au fost purtate cu o mașină prin oraș, unul din punctele de oprire fiind Spitalul Județean. Suceava rămâne cel mai mare focar de coronavirus al României, cu 3.967 de cazuri de coronavirus raportate de la debutul pandemiei.

pelerinaj SuceavaFoto: Captura

În imaginile publicate de Monitorul de Suceava se poate vedea că oamenii nu au respectat distanța, iar unii dintre ei nu aveau mască.

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost scoase în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujbă, după care au fost plimbate cu o mașină pe străzile orașului, circuitul fiind organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria, pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă, scrie presa locală.

Unul dintre punctele de oprire a fost Spitalul Județean Suceava.

Medic: Ceea ce văd nu ține seama de nicio restricție

"Ceea ce văd nu ține seama de nicuna dintre restricțiile de care vorbesc autoritățile și însăși biserica. Dacă nu vom ține seama de aceste restricții - purtarea măștii și respectarea distanței -, atunci nu putem să ne așteptăm ca numărul de cazuri să scadă și ca ridicarea altor restricții să vină atât de rapid, a afirmat la Digi 24 managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Suceava", Carmen Dorobăț, comentând imaginile de la Suceava.