Patriarhia Română a reacționat după ce Coaliția pentru Familie a semnalat apariția unor panouri stradale în București care înfățișează bătrâni bisexuali, afirmând despre campanie că nu este tocmai firească într-o societate deschisă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale îi dezvăluie pe ideologii pansexualismului galopant în toată nuditatea lor ideatică. A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje grotești care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue). A face din sexualitate, temă a intimității prin excelență, un subiect de publicitate stradală, spune foarte multe despre direcția în care suntem invitați de ideologii zilei să privim și să ne urnim”, arată Patriarhia Română.

Potrivit site-ului Best4OlderLGBTI, campania este derulată în parteneriat cu programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene.

Conform BOR, în criză majoră de subiecte ceva mai importante pentru societatea din epoca „post-adevăr”, mărturisirea stridentă a orientării non-heterosexuale în public devine treptat o „datorie”, marginalul devine centru al atenției publice, necesara intimitate devine exhibare, claritatea morală devine obligatorie cecitate.

„Nu în ultimul rând, ar trebui observat contextul conturat recent și în spațiul românesc inundat perfid de teme suspect de stringente precum de la vârste cât mai fragede, sau misterioase teme care privesc frontal copiii, tinerii și părinții acestei țări, dar care sunt subtilizate abil dezbaterii publice. A ridica semne de întrebare în legătură cu toate aceste lucruri, a cere o justificare rațională a lor dincolo de sofismele în care sunt împachetate, te transformă desigur în , sau . Ceea ce nu este tocmai firesc în „societatea deschisă” a clamatei transparențe totale”, transmite sursa citată.

Reacția Patriarhiei a venit după ce prezența panourilor a fost semnalată pe pagina de Facebook a Coaliției pentru Familie.