Un cetăţean francez în vârstă de 35 de ani care locuiește în sectorul 3 al Bucureștiului a fost reținut pentru trafic de droguri, scrie Mediafax. Anchetatorii au găsit 58 de plante de canabis cultivate de acesta.

CanabisFoto: Pexels

Procurorii DIICOT au reținut pentru 24 ore un cetăţean francez în vârstă de 35 de ani, având reşedinţa în municipiul București, sector 3, pentru trafic intern de droguri de risc în formă continuată.

Sesizarea a fost înregistrată la DIICOT în luna mai și arăta că M. T. J., cetăţean francez, se ocupă cu creșterea ilicită a canabisului în București, cu scopul de a-l vinde consumatorilor de droguri.

Anchetatorii au stabilit că francezul a cumpărat în aprilie și mai mai multe instrumente, îngrășăminte și ustensile necesare cultivării canabisului, plasând comenzi pe un site de profil.

În 7 mai, a primit prin intermediul unei companii de curierat două colete conținând diferite ustensile necesare creșterii în mediu închis („indoor”) a canabisului, menționând la datele de contact numele său şi o adresă din București, sector 2, pentru care a plătit 1.130 lei.

Două percheziţii domiciliare au avut loc în sectoarele 2 şi 4 din Bucureşti, la care au fost găsite o cultură indoor cu 58 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 100 de grame de cannabis, 9 prăjituri ce aveau în conţinut şi THC, un grinder, aparatură specifică creşterii plantelor de cannabis, respectiv lampi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune și fertilizatori.

Marți, francezul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.