​Traficul feroviar a fost redeschis începând cu ora 15.00 pe relația Aiud - Teiuș, circulația trenurilor fiind reluată în condiții de siguranță pe firul I, iar în stația CF Aiud au fost redeschise liniile 4 și 5. Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată și cinci macazuri, traficul feroviar a fost oprit în această dimineață.

Inundatii la TeiusFoto: CFR Infrastructura

CFR Infrastructură spune că personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Brașov intervine în continuare și în celelalte zone inundate, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții normale de trafic și pe firul II.

Reamintim că circulația trenurilor a fost oprită câteva ore în stația Aiud, aflată pe secția CF Teiuș - Războieni, după ce liniile și peroanele au fost inundate.

Regionala CF Brașov a asigurat transbordare cu mijloace auto pe relația Teiuș - Aiud și Auid - Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 și R 2442.

De asemenea, și pe intervalul Mureni - Bea dintre Brașov și Sighișoara traficul feroviar este afectat pe firul II de circulație, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Trenurile pe acest interval vor circula pe firul I, după remedierea defecțiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.