Statul a scos la licitație două mașini care i-au aparținut lui Gheorghe Dincă, bărbatul trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Unul dintre autovehicule este chiar cel cu care Dincă le-ar fi răpit pe cele două fete de pe stradă, din Caracal. Familia Luizei s-a adresat instanței pentru a cere anularea licitației.

masina lui Gheorghe Dinca scoasa la licitatieFoto: ANABI

Familia Luizei Melencu a contestat la Tribunalul Olt vânzarea a două autovehicule aparţinând lui Gheorghe Dincă, unul dintre ele fiind chiar autoturismul pe care Dincă l-ar fi folosit pentru răpirea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, scrie Agerpres.

Contestaţia a fost înregistrată la Tribunalul Olt în 17 iunie şi a avut termen de judecare marţi, în prezenţa lui Gheorghe Dincă şi a familiei Luizei Melencu. Pronunţarea a fost amânată de magistrați pentru miercuri, 24 iunie, a anunţat purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Gabriel Arabelea.

Mama Luizei Melencu a declarat presei că maşina cu care ar fi fost răpită adolescenta - un autoturism Renault Megane gri - este un mijloc de probă în care mai pot fi găsite alte dovezi şi că vânzarea acesteia ar urmări "muşamalizarea cazului".

Potrivit anunţurilor de licitaţie postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), sunt scoase la vânzare un autoturism nefuncţional, evaluat la 1.033 lei, şi o furgonetă nefuncţională, evaluată la 5.017 lei, ambele având interiorul demontat şi deteriorat, iar locul de predare este oraşul Drăgăneşti-Olt.

Autoturismul este un Renault Megane din 2006, de culoare gri, având un rulaj de 252.481 de kilometri, iar licitaţia se desfăşoară în perioada 22 - 24 iulie. În anunțul de licitație se precizează că autoturismul este nefuncțional, interiorul mașinii fiind "demontat și deteriorat". Anunțul de vânzare a fost postat în 12 iunie și expiră în 24 iulie, potrivit site-ului ANABI. Aceasta este mașina cu care Dincă le-ar fi răpit pe Alexandra și Luiza.

O furgonetă albă Fiat Ducato, cu rulaj de peste 250.000 de kilometri, care ar fi aparţinut tot lui Gheorghe Dincă, este de asemenea scoasă la vânzare, iar licitaţia ar urma să se desfăşoare în perioada 7-9 iulie.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din "cazul Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

Dincă şi Risipiţeanu se află în Penitenciarul Craiova.