Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău au confiscat bunuri în valoare de 100.000 euro şi suma de 15.000 euro în urma unor percheziţii făcute la mai multe persoane suspectate că furau motoare de bărci din Suedia şi apoi le vindeau în România, cu acte false. În acest caz au fost reținuți 11 suspecți.

PolitiaFoto: Stirile ProTV

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, Cătălina Păduraru, a declarat, marţi, că poliţiştii au găsit atât la locuinţele suspecţilor, cât şi la sediile a două firme din Bacău şi Tulcea 11 motoare de ambarcaţiuni, obiecte electronice, două ambarcaţiuni şi suma de 15.000 de euro.

"S-a stabilit că o parte din membrii grupării ar fi acţionat organizat, pe teritoriul statului suedez, unde ar fi comis infracţiuni de furt a unor motoare de ambarcaţiuni, pe care le-ar fi transportat în județul Bacău. Ulterior, cealaltă parte a grupării ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor sustrase şi le-ar fi valorificat în judeţul Tulcea, valoarea prejudiciului fiind de circa 100.000 de euro", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, potrivit Agerpres.

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani au fost prinși în flagrant de poliţiştii băcăuani în timp ce transportau, cu o autoutilitară, şase motoare de ambarcaţiuni.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore 11 persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire şi fals material în înscrisuri oficiale, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru luarea unor măsuri preventive.