O viitură puternică a lovit municipiul Aiud în noaptea de luni spre marți. Mai multe străzi și locuințe din oraș au fost inundate după ce Valea Aiudului s-a revărsat, scrie Alba 24.

Inundatii la Aiud (Alba)Foto: Alba 24

În urma unei ploi torențiale, oamenii s-au trezit într-un peisaj apocaliptic: cu locuințe inundate, curți, grădini și străzi acoperite de apă. În unele zone apa a ajuns la aproape 1 metru, iar autoritățile au transmis și un mesaj prin RO-ALERT pentru Aiud privind riscul de inundații.

Autoritățile locale au îndemnat populația la calm.

  • "Autoritățile sunt în zonă şi gestionează situația. Vă rugăm să rămâneți calmi. Astfel de situații se gestionează cu răbdare. Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane.Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit deja prioritățile de acțiune.
  • Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte. De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei.
  • Operațiunea poate dura 2-3 zile după ce se retrag apele. Împreună trecem peste orice necaz”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook.