O ploaie torenţială însoţită de vânt şi grindină a doborât, luni după-amiază, mai mulţi arbori din municipiul Focşani şi a inundat mai multe beciuri şi subsoluri, garaje şi chiar un apartament din oraş, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Furtuna FocsaniFoto: Facebook/ Tudorache Dumitrache

ISU Vrancea a avut nu mai puţin de şase intervenţii în municipiul Focşani pentru degajarea unor arbori care au căzut peste autoturisme din cauza vântului puternic, relatează Agerpres.

„În urma precipitaţiilor torenţiale manifestate pe raza municipiului Focşani, echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au intervenit pentru degajare unor copaci căzuţi peste autoturisme pe strada Rarău, pe strada Mare a Unirii, strada Dr. Telemac, strada Odobeşti, strada 1 Decembrie, precum şi pe B-dul Unirii”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

De asemenea, mai multe beciuri şi subsoluri din oraș au fost inundate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei. Apa a pătruns şi într-un garaj, dar şi într-un apartament din municipiul Focşani.

Deşi nu a durat mai mult de 15 minute, ploaia torenţială a inundat pasajul Vâlcele de la ieşirea din Focşani, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru evacuarea unui microbuz care a rămas blocat în pasaj.

În prezent, pompierii militari intervin pentru evacuarea apei pe strada Mugur, strada Cpt. Creţu Florin şi strada Transilvaniei.