"Îi rog pe dorneni să ne unim cu toţii şi să reuşim să trecem perioada aceasta grea, iar toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm, să încheiem pentru Dorna şi pentru România cu pandemia”. Este declarația făcută de Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei, unde premierul Ludovic Orban a vizitat Centrala termică a oraşului. De altfel, în vizita făcută în județul Suceava, Orban a fost primit cu mare fast - a fost așteptat pe centura Rădăuțiului în acordurile Baladei lui Ciprian Porumbescu, interpretată la vioară de o tânără.

primarul din Vatra Dornei, alaturi de Ludovic OrbanFoto: Facebook Guvern

Ludovic Orban a fost sâmbătă la Vatra Dornei, unde a vizitat Centrala termică a oraşului, care urmează să funcţioneze pe gaz, după finalizarea de către Transzgaz a magistralei de transport.

La Vatra Dornei, premierul, însoțit de șeful Consiliului Județean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, a fost întâmpinat de primarul orașului, Ilie Boancheș, care s-a declarat "emoționat la maxim pentru așa vizită".

În discursul său, primarul a avut și "o rugăminte pentru dorneni": să se unească "să bage virușii în conducte".

(De la minutul 4.07)

  • "Domnule prim-ministru, domnule președinte (n.r. - Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava), onorată asistență, nu-mi vine a crede că este o realitate și nu e un vis. Chiar sunt emoţionat la maxim pentru aşa vizită care (sic!) o avem astăzi la Vatra Dornei.
  • Este o zi istorică și o zi adevarată. Vor rămâne obligatoriu în istoria Dornei aceste evenimente care vor duce la ridicicarea mare a orașului pentru a deveni din nou perla Bucovinei. Avem bucuria să-i mulțumim domnului prim-ministru pentru cele 15 milioane de lei care (sic!) le-am primit ca un oxigen pentru iarna care a trecut (...)
  • Îi rog pe dorneni să ne unim cu toţii şi să reuşim să trecem cu bine perioada aceasta grea, iar toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm, să încheiem pentru Dorna şi pentru România cu pandemia”, a declarat Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei.

Acorduri de vioară pentru Orban pe șoseaua de centură din Rădăuți

De altfel, în vizita făcută sâmbătă în județul Suceava, Orban a fost primit cu mare fast.

Pe şantierul șoselei de centură a Rădăuţiului, Ludovic Orban a fost întâmpinat de viceprimarul municipiului, Bogdan Nicolau, şi de două tinere din Rădăuţi, una dintre acestea spunându-i că îşi doreşte o mai bună colaborare între Guvern şi societatea civilă. Cealaltă tânără a interpretat un scurt fragment din Balada lui Ciprian Porumbescu. Scurtul recital a fost răsplătit cu aplauze din partea delegaţiei oficiale, scrie Monitorul de Suceava.