Poliția Capitalei a anunțat sâmbătă că a descoperit nereguli la mai multe cluburi, terase, baruri şi restaurante din Capitală, fiind date amenzi în valoare totală de peste 143.000 de lei, iar activitatea unui local a fost suspendată.

TerasaFoto: Pikist.com

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei, poliţiştii, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi cu comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti, au făcut vineri verificări vizând măsurile care se aplică pe durata stării de alertă în contextul pendemiei de COVID.

Verificările au vizat 56 de localuri, iar echipale de control au dat 16 amenzi în valoare de peste 143.000 de lei, iar la un local activitatea a fost suspendată pentru 30 de zile pentru încălcarea normelor din domeniul sănătăţii publice.

Conform sursei citate, amenzile au fost date şi pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor, precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice, informează sursa citată. "Aceste controale vor continua şi la alte localuri şi se circumscriu activităţilor pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite", precizează Poliția Capitalei.