Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, l-a numit vineri seară pe actorul de telenovele Mario Frias în funcţia de secretar pentru Cultură (echivalentul funcției de ministru), la o lună după demisia unei alte vedete din telenovele, Regina Duarte, pe fondul tensiunilor cu şeful statului, informează AFP.

Mario FriasFoto: Hotnews

Mario Fras (48 de ani), cunoscut pentru telenovela pentru adolescenţi "Malhacao", a cărei acţiune se desfăşoară în anii 90, va fi a cincea persoană care va ocupa acest post în cele 18 luni de când Bolsonaro este preşedinte.

El o înlocuieşte pe actriţa Regina Duarte, care a demisionat în urma tensiunilor cu şeful statului. Potrivit presei locale, ea a refuzat să întreprindă cruciada culturală împotriva ideilor de stânga dorită de preşedinte. Actriţa i-a succedat lui Roberto Alvim, demis în luna ianuarie după ce a parafrazat un discurs al lui Goebbels. Duarte fusese desemnată cu scopul de a reconcilia guvernul cu "cercurile artistice".

Secretariatul pentru Cultură, anterior un minister, a fost retrogradat la rangul de simplu secretariat de către Jair Bolsonaro, la fel ca şi cel pentru Sport. Alţi membri proeminenţi ai guvernului Bolsonaro au părăsit recent cabinetul, dându-şi demisia sau fiind demişi, inclusiv ministrul Justiţiei, Sergio Moro şi doi miniştri ai Sănătăţii, în plină pandemie de COVID-19.

De asemenea, joi, ministrul Educaţiei, Abraham Weintraub, un susţinător fervent al preşedintelui, şi-a anunţat demisia după o serie de polemici.

(sursa: Agerpres)