Un bărbat din Maramureș a dat în judecată autoritățile județene care l-au plasat în carantină instituționalizată și a avut câștig de cauză în instanță. Mai exact, magistrații de la Judecătoria Baia Mare au dispus scoaterea lui din carantină.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit site-ului vasiledale.ro, bărbatul ar fi venit din străinătate, iar medicii de la frontieră au decis ca el să intre în izolare. A doua zi, bărbatul a fost căutat de către poliție pentru a vedea dacă respectă izolarea. El nu a fost găsit la domiciliu, astfel că în 13 iunie a fost dispusă plasarea lui în carantină instituționalizată.

Bărbatul a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Maramureș și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș, contestând măsura.

Joi, Judecătoria Maramureș a dispus "încetarea de îndată a măsurii carantinării instituționalizate". Decizia poate fi însă contestată.

"Admite cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de reclamant (...) Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului începând cu data de 13.06.2020 şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Fără cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Judecătoria Baia Mare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 18.06.2020”, se arată în minuta instanței din Baia Mare.