Președintele Parlamentului European, David Sassoli, speră ca eurodeputații să poată reveni în sesiune plenară la Strasbourg începând cu luna septembrie, scrie AFP.

Parlamentul EuropeanFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Parlamentul, care de obicei se reunește în fiecare lună (cu excepția lunii august) la Strasbourg - sediul său, chiar dacă o mare parte a activității are loc la Bruxelles - a renunțat la aceste reuniuni pentru a respecta regulile de carantină și restricțiile de circulație din UE aplicate pe fondul pandemiei de coronavirus.

"Vrem să revenim la Strasbourg. Cred că în septembrie ar trebui să fie posibil, dacă sunt reunite condițiile", a spus David Sassoli, într-o conferință de presă.

"Sper că în septembrie va fi posibil să revenim la o viață normală a Parlamentului. Revenirea la Strasbourg ar fi pentru noi închiderea acestei perioade de urgență", a adăugat el.

Italianul a discutat cu autoritățile franceze, cu primarul orașului Strasbourg și cu prefectul, precum și cu secretarul de stat însărcinat cu Afaceri europene Amélie de Montchalin.

Din martie, activitatea Parlamentului se derulează de la Bruxelles și prin videoconferință.

În capitala Alsaciei, una dintre cele mai afectate regiuni ale Franței de Covid-19, Parlamentul European a fost transformat într-un mare centru de testare, unde se pot realiza 2.000 de teste zilnic.