S-a lansat Familia România, prima platformă care conectează posibili donatori de sânge, ce pot fi acolo unul pentru celălalt în caz de nevoie. Platforma este susținută de Asirom și poate fi accesată pe www.familiaromania.ro.

Platforma Familia RomâniaFoto: Asirom

Familia România este un proiect de responsabilitate socială, o platformă unde oricine îndeplinește condițiile din punct de vedere medical poate deveni donator virtual și va dona efectiv doar la nevoie.

Pașii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro și te înregistrezi completând, printre altele, grupa de sânge și RH-ul. Pe baza acestor informații, platforma va pune în legătură doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaște prin intermediul chat-ului și doar în cazul în care unul dintre ei are nevoie de sânge, celălalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din țară, menționându-i numele și unitatea sanitară la care este internat.

Iar dacă unul dintre cei doi nu poate dona în acel moment, o întreagă comunitate este gata să vină în ajutor.

"Implicarea Asirom vine în contextul digitalizării continue a companiei din ultimii ani și a dorinței de a folosi tehnologia și în susținerea comunității. Astfel, Asirom și-a folosit know-how-ul în dezvoltarea acestei platforme de responsabilitate socială care își propune să creeze o legătură strânsă între utilizatorii ei, punând bazele unei comunități precum o mare familie, gata să fie oricând acolo pentru membrii ei", a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.

Persoanele care nu își cunosc grupa de sânge sau nu știu care sunt condițiile de donare vor găsi informațiile necesare pe platformă. Cei care nu corespund criteriilor de bază pentru donarea de sânge se pot alătura în continuare familiei, bucurându-se de sprijinul unei întregii comunități, chiar dacă nu li se alocă un utilizator compatibil.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro și pe pagina de Instagram a proiectului.