Compania Națională Aeroporturi București și dnata Catering SRL România confirmă că unii dintre angajații lor, precum și ai altor societăți comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliției, care anchetează furturi de produse de lux de la bordul avioanelor.

Aeroportul Otopeni Foto: Hotnews

„Autoritățile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicati angajații în cauză”, informează un comunicat al CN Aeroporturi București.

Totodată, dnata, CN Aeroporturi București și partenerii lor se delimitează de acțiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajați care nu au respectat prevederile legale, precizează comunicatul.

„Nu putem comenta procedurile legale în curs și investigațiile autorităților. CNAB, dnata Caterng SRL și partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri și operează în conformitate cu toate legile, reglementările și standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autoritățile în această anchetă”, se mai arată în comunicat.

Zeci de percheziții au avut loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.