​Marian Goleac, directorul SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) Sector 4, a fost trimis în judecată de DNA pentru înșelăciune în formă continuată. Procurorii îl acuză că și-a falsificat diploma de absolvire a unei facultăți, dar și diploma de bacalaureat, astfel că ar fi deținut pe nedrept funcții de director, încasând peste 1,7 milioane de lei din salariu. Conform DNA, în baza studiilor gimnaziale pe care le are, Goleac putea lucra doar ca floricultor, măturător, îngrijitor clădiri, fierar betonist sau pavator.

DNAFoto: AGERPRES

Conform procurorilor DNA, în perioada 2008 - mai 2020, Marian Goleac ar fi deținut pe nedrept funcțiile de director general adjunct interimar și director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) Sector 4, care are ca acționar principal Consiliul Local, obținând din salariu venituri necuvenite de 1.762.610 lei.

Procurorii spun că el și-ar fi falsificat atât diploma de bacalaureat, cât și pe cea de absolvire a unei facultăți.

  • "Cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că la dosarul de angajare ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă).
  • Conform statului de funcții al ADP 4 SA, inculpatul Goleac Marian ar fi putut ocupa doar funcții de execuție pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator, etc", afirmă procurorii DNA.

Procurorii mai spun că până la data întocmirii rechizitoriului ADP Sector 4 nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în acest caz. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Rise Project a scris că la centrul de comandă ADP4 a stat mereu directorul general ADP4, controversatul Marian Goleac (53 de ani), pe care micii antreprenori din sector îl percep ca pe dumnezeul autorizațiilor, avizelor și contractelor.

Potrivit Rise Project, Goleac s-a remarcat în 2000, când a coordonat pe teren echipele de campanie ale fostului primar Vasile Mihalache. Inițial, a fost numit șef la Direcția Inspecție Generală din primărie (2001). Tot în era lui Năstase, Goleac s-a mutat la ADP4 ca director adjunct (2004). Director general a ajuns în 2010. A rezistat în perioada Piedone și a primarilor roșii, chiar și acuzat fiind că și-a falsificat diploma de bacalaureat ca să poată intra în administrația publică. Scandalul diplomei trenează de zece ani, dar dosarul penal a ajuns efectiv în instanță abia luna trecută, notează jurnaliștii Rise.

În anticamera directorului Marian Goleac la ADP 4, lucrează Luiza Băluș, sora lui Mircea Băluș zis Mircea Nebunu, lider al Clanului Sportivilor. “Doamna Băluș nu e secretara mea. Lucrează la Registratură, în cadrul ADP4, Și eu, neavând secretară, ele vin pe rând la mine (...) Să știți însă că eu n-am mai trecut pe la ADP4 de pe 25 februarie, am plecat în privat, administrator la o firmă”, declara Goleac pentru Rise.

Libertatea a scris că Antonio Goleac (29 de ani), fiul lui Marian Goleac, este șeful Departamentului Liniște și Ordine Publică din Poliția Locală Sector 4. Mama lui Antonio este Matilda Goleac, fosta soție a șefului ADP4, numită subprefect al Capitalei de PSD și menținută în funcție de PNL.