Unul dintre bărbații căutați de Poliție în cazul bătăii de sâmbătă, din cartierul Craiovița Nouă, din Craiova, s-a predat la parchet. În continuare, polițiștii sunt în căutarea a trei indivizi care au participat la incident, transmite IPJ Dolj.

Bataie in strada la CraiovaFoto: Captura YouTube

”În cursul zilei de ieri (duminică - n.red.) la sediul unității de parchet s-a prezentat unul dintre cei patru bărbați căutați de polițiști, care ar fi fost implicat în altercația ce a avut loc la data de 13 iunie (sâmbătă - n.red.), în cartierul Craiovița Nouă, din Craiova”, conform Poliției Dolj citată de Mediafax.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus măsură controlului judiciar față de șapte persoane, iar față de șase bărbați a propus instanței de judecată măsură arestării preventive pentru 30 de zile, trei dintre aceștia fiind căutați în continuare de polițiști.

„Astfel, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de un bărbat de 39 de ani, din Craiova, totodată fiind dispusă disjungerea soluționării propunerii de arestare preventivă în lipsa față de cei 3 bărbați care se sustrag cercetărilor”, potrivit sursei citate.

Un număr de 14 persoane s-au bătut, sâmbătă după amiază, pe o stradă din Craiova, în ceea ce a fost o reglare de conturi între două grupuri rivale. Bătăuşii au folosit bâte şi cuţite.

Membrii grupărilor rivale au spart geamurile a patru maşini şi s-au rănit reciproc.

Scandalul a pornit după ce cinci dintre membri unuia dintre grupuri au fost puşi sub control judiciar, în urmă cu două săptămâni, după ce au fost implicaţi într-un alt conflict în trafic. I-au acuzat pe rivali că i-au dat pe mâna poliţiei, aşa că acum i-au aşteptat pentru a se răzbuna.

În urma incidentelor, unul dintre bătăuşi s-a ales cu tăieturi pe corp şi a fost transportat la spital. Zeci de poliţişti şi jandarmi au intervenit pentru a aplana conflictul din mijlocul drumului. O parte dintre scandalagii au fost prinşi şi duşi la Poliţie pentru audieri. Alţii sunt căutaţi, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj.