​Cu câteva luni înainte de lansarea campaniei electorale, Donald Trump intenţionează să-şi adune susţinătorii, sâmbăta viitoare, la o întâlnire organizată într-o arenă închisă. Experţii în sănătate publică spun că această decizie este una greşită în contextul pandemiei de Covid-19, scrie AP, citată de Mediafax.

Donald TrumpFoto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Întâlnirea programată de Donald Trump urmează să aibă loc în Tulsa, Oklahoma – unul dintre statele americane cu un număr relativ mic de cazuri de COVID-19. Cu toate acestea, directorul Direcţiei de Sănătate din oraşul Tulsa a declarat că decizia organizării unui astfel de eveniment este una periculoasă din cauza unei „creşteri semnificative a cazurilor”.

Alţi experţi în domeniul sănătăţii vorbesc de asemenea despre pericolul răspândirii virusului într-o mulţime şi spun că există riscul creării unor noi focare.

Întâlnirea organizată de echipa lui Trump va avea loc în interior, pe o arenă cu 19.000 de locuri, care a anulat toate celelalte evenimente până la sfârşitul lunii iulie. Astfel de evenimente atrag de obicei zeci de mii de susţinători ai preşedintelui, aceştia stând la coadă ore întregi pentru a trece de filtrele de securitate.