Un bărbat de 43 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, a fost găsit, duminică, de către jandarmii montani într-o grotă situată la circa un kilometru de Mănăstirea Stănişoara, fiind convins să se îndrepte spre casă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, citat de Agerpres.

Grota pe Valea PausaFoto: USER UPLOADED

Conform sursei citate, grota respectivă este situată într-o zonă accidentată şi greu accesibilă, iar bărbatul le-a spus jandarmilor că este pustnic şi a plecat de acasă pentru a medita.

„Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păuşa-Stănişoara a fost sesizat de către turiştii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănişoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora. După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată şi greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară. Întrebat de prezenţa lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic şi în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în linişte. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiştilor, deoarece nu are de unde să îşi procure întotdeauna hrană”, se arată în comunicat.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă bărbatul a refuzat transportul la spital şi a fost condus la o haltă feroviară pentru a se duce acasă.

„După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să îşi ia lucrurile din grotă - 2 pungi de haine împreună cu o pătură şi să meargă la echipajul de ambulanţă care îl aştepta. Acesta a primit 2 pacheţele de mâncare din partea şoferului de pe ambulanţă, respectiv a jandarmilor, şi a acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital. În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păuşa şi urcat în tren pentru a merge acasă”, menţionează sursa citată.