Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că sâmbătă au revenit în ţară 76 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Olandei, ca urmare a demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor şi Ministerului de Interne.

Aeronava TaromFoto: tarom.ro

Este vorba despre persoane care au fost afectate de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de Covid-19, arată un comunicat al MAE transmis duminică și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.

Revenirea în ţară a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti - Amsterdam - Bucureşti.

Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea în ţara de reşedinţă a unor cetăţeni străini rezidenţi în România: un cetăţean francez, un cetăţean german, un cetăţean britanic, un cetăţean italian, un cetăţean bulgar, un cetăţean canadian şi un cetăţean sirian.

Ministerul Afacerilor Externe ține să sublinieze totodată importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul său privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.