Calin Popescu Tariceanu nu agreeaza inchiderea aeroporturilor Otopeni si Baneasa pe perioada desfasurarii summit-ului NATO, deoarece acest lucru ar afecta transporturile comerciale si de persoane, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului citat de NewsIn. Totodata, premierul a cerut Ministerului Transporturilor sa gaseasca o alta solutie pentru a nu periclita siguranta delegatiilor straine.

"Premierul i-a informat pe ministri ca nu agreeaza aceasta idee, pentru a nu afecta transportul de persoane si de calatori. Ministerul Transporturilor trebuie sa vina cu o varianta", a declarat Camelia Spataru la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

Antonel Tanase, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, a anuntat luni ca aeroporturile Otopeni si Baneasa vor fi inchise traficului aerian civil in perioada 2-4 aprilie, pentru a nu periclita securitatea summit-ului NATO, dar si pentru a nu se crea situatii in care calatorii sa aiba de suferit, avand in vedere ca vor exista si restrictii rutiere pe DN1.

In urma acestei decizii cea mai mare parte a curselor urmeaza a fi redirectionate catre aeroporturile din Constanta si Timisoara.

Operatorii aerieni si cele doua aeroporturi vor inregistra insa pierderi in urma acestei masuri. Gheorghe Racaru, directorul general al Blue Air, a declarat ca operatorul ar putea inregistra pierderi de zeci de mii de euro in cele trei zile in care Aeroportul Baneasa va fi inchis. Acesta a precizat ca cele mai mari costuri vor fi cele cu relocarea aeronavelor, deoarece daca nu se efectueaza zboruri, avioanele nu pot fi tinute pe Aeroportul Baneasa.

In cele trei zile ale summitului NATO, compania My Air va anula in jur de 30 de zboruri, potrivit lui Antonio Iervolino, directorul general al operatorului.