Aproape 300 de polițiști, luptători de Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi participă, duminică dimineață, la 20 de percheziții făcute în Murgeni, oraș declarat luni zonă specială de siguranţă publică de către IPJ Vaslui după ce în zonă au avut loc o serie de conflicte între unele clanuri de romi.

Perchezitii MurgeniFoto: Vremea Noua

Potrivit poliției județene, în cauza în care au fost dispuse percheziţiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, uz de armă fără drept şi distrugere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat, pentru Agerpres, că la faţa locului sunt prezenţi peste 120 de poliţişti, circa 70 de luptători de la Acţiuni Speciale şi peste 80 de jandarmi, mai multe persoane urmând să fie duse la audieri.

În cursul săptămânii trecute a avut loc un conflict între membrii unor clanuri de romi din oraşul Murgeni, aproape 200 de persoane bătându-se pe străzi. Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.