Gabriela Firea a anunțat, sâmbătă, că teatrele și instituțiile de spectacole se vor redeschide de luni în București, însă Grupul de Comunicare Strategică a reacționat spunând că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul va interveni.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Din 15 iunie, teatrele si institutiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public. Cultura este esentiala pentru viata unui oras asa ca am decis, impreuna cu managerii teatrelor din Bucuresti, reluarea treptata a spectacolelor cu public, acest anunt fiind asteptat de sute de artisti si mii de bucuresteni”, a scris sâmbătă dimineață, Firea, pe Facebook.

Reacția Grupului de Comunicare Strategică:

”Potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară. Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!

În aceste condiții, descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale.

Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din București să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului București.

Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri.”