Curtea de Apel din Paris a dispus marţi reluarea investigaţiilor cu privire la o acuzaţie de viol adusă actualului ministru al conturilor publice, Gérald Darmanin, transmite joi AFP, citată de Agerpres.

Gérald Darmanin (sursa foto- Facebook)Foto: Hotnews

Darmanin, acuzat de o femeie de viol, hărţuire sexuală şi abuz de încredere, fapte ce ar fi avut loc în 2009, a beneficiat de o decizie de neîncepere a urmăririi penale în august 2018.

Camera de instrucţie a primit dispoziţie, printr-o decizie a Curţii de Casaţie din noiembrie 2019, să reexamineze validitatea neînceperii urmăririi penale decise de o judecătoare de instrucţie, sesizată în urma unei anchete preliminare în care ministrul a fost audiat, dar fără să fi fost confruntat cu acuzatoarea sa.

Gérald Darmanin, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de femeie că a violat-o în 2009, când i s-a adresat deputatului, pe atunci responsabil cu afaceri juridice al partidului de dreapta UMP, pentru a încerca să-i fie anulată o condamnare din 2004 pentru şantaj şi hărţuire prin telefon împotriva unui fost iubit.

Reclamanta afirmă că Darmanin i-ar fi promis sprijin pe lângă Ministerul Justiţiei, în schimbul unor favoruri sexuale.

”Sperăm să avem de acum încolo o adevărată anchetă judiciară, care va examina în mod serios elementele dosarului”, au reacţionat avocatele reclamantei, Elodie Tuaillon-Hibon şi Marjolaine Vignola, care denunţă absenţa unei confruntări între clienta lor şi ministru în cadrul anchetei preliminare.

O a doua acuzatoare, rezidentă în Tourcoing, unde actualul ministru a fost primar între 2014 şi 2017, a depus plângere pentru 'abuz de situaţie vulnerabilă', afirmând că Darmanin i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unei locuinţe. Şi acest dosar a fost închis fără continuarea procedurilor penale de parchetul din Paris în primăvara lui 2018.​