Prezidențiabilul democraților, Joe Biden, a spus că, în opinia sa, armata îl va escorta pe Donald Trump afară din Casa Albă în scenariul în care acesta va pierde alegerile din noiembrie și va refuza să recunoască rezultatul, relatează Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Invitat la emisiunea Daily Show moderată de Trevor Noah, Biden a susținut că cea mai mare îngrijorare este aceea că actualul lider de la Casa Albă va încerca să fure alegerile prezidențiale.

El a făcut referire la comentariile lui Trump prin care acesta se opunea votului prin corespondență acuzând riscul fraudării scrutinului de către democrați, fără să prezinte niciun fel de dovezi în acest sens. (De altfel, comentariile respective publicate pe twitter au fost și motivul care a stat la baza ”războiului” cu compania social media care și-a îndemnat utilizatorii să verifice afirmațiile lui Trump n.red).

Înaintea alegerilor din 2016, Trump a susținut că a fost furat la vot, chiar și după ce a învins-o pe contracandidata sa Hillary Clinton. Din nou, fără să prezinte niciun fel de dovadă, Trump a pretins atunci că milioane de oameni au votat ilegal împotriva sa. Concret, Trump estima că ar fi fost vorba de nu mai puțin de 3 milioane de voturi, adică exact numărul de voturi populare pe care Clinton le-a câștigat în defavoarea sa (sistemul electoral american presupune că învingătorul este decis de către electorii din fiecare stat și nu direct de votul popular care a fost câștigat de Hillary Clinton- n.red).

Biden a declarat că s-a gândit la scenariul în care Trump va refuza să predea mandatul dacă va pierde alegerile, comentând că are încredere că liderii armatei vor interveni. ”Sunt absolut convins că îl vor conduce afară din Casa Albă cu mare promptitudine”, a spus democratul.