​Ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, a declarat, joi, că Uniunea Europeană „caută un inamic extern pe seama căruia să pună problemele sale” atunci când acuză Rusia că e în spatele campaniilor de dezinformare.

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la BucurestiFoto: AGERPRES

​„Spre deosebire de Occident, în Rusia există libertatea de a vorbi, libertatea de exprimare. La noi toată lumea are dreptul să-și exprime și își exprimă opinia: bloggeri, scriitori, actori, unii deputați fac și ei asta. Deci își exprimă opinia. Toți acești oameni își exprimă liber opiniile, pun întrebări, fac niște evaluări și nimeni, nimeni nu îi plesnește peste bot, nu le închide gura. Alta e situația cu Vestul, care este pur și simplu fascinat de ideea că Rusia uneltește împotriva Vestului. Atunci când opoziția rusă își organizează evenimentele fără autorizație, polițiștii ruși și garda națională îi iau cu grijă pe sus, îi duc la autobuz ca să-i ducă pe urmă la secția de poliție, ca să le dea pe urmă drumul. Asta este numit stat terorist și dictatură polițienească”, a spus Kuzmin, într-o conferință de presă la București.

În timpul regimului autoritar al lui Vladimir Putin, liderii opoziției au fost arestați, împiedicați să participe la alegeri, iar ziariști critici ai regimului intimidați, iar unii dintre ei uciși.

Anul trecut la Moscova au fost organizate proteste masive, soldate cu numeroase arestări.