Palatul Cotroceni a fost iluminat, marţi seară, în culoarea turcoaz, cu prilejul Zilei conştientizării bolii Batten. Potrivit unui comunicat al Președinției, Cotroceniul a fost iluminat în această culoare în semn de „solidaritate cu micuţii pacienţi din România şi din întreaga lume, dar şi ca un semnal de alarmă transmis către comunitatea medicală şi ştiinţifică, decidenţi şi societate civilă”.

Palatul Cotroceni, iluminat in turcoazFoto: Presidency.ro

„Administrația Prezidențială continuă demersul început anul trecut de a crește nivelul de informare cu privire la Boala Batten și de a aduce în atenția autorităților responsabile problemele cu care copiii diagnosticați cu această boală se confruntă în ceea ce privește accesul la tratament”, spune Președinția în comunicat.

Boala Batten este o boală neurodegenerativă rară, diagnosticarea și tratamentul fiind dificile de cele mai multe ori. Ca și în cazul altor boli rare, cooperarea între state este esențială în vederea identificării unui tratament și oferirii accesului la acesta în fiecare țară în parte, mai spune sursa citată.